Sluiten

Zoeken.

Studieavond met Ruben Ridderhof in Dokkum over ‘Christenen leren van Joodse volk ’

De Herberg Dokkum

06 

oktober

19:30

Gratis

sprekersfoto Ruben Ridderhof

Ruben Ridderhof

Op donderdag 6 oktober 2022 is er in Dokkum een studieavond met spreker Ruben Ridderhof. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Christenen leren van Joodse volk . De bijeenkomst vindt plaats in de Herberg, Harddraversdyk 1, 9101 XA Dokkum. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Genesis staat vol verhalen over broedertwist. Kaïn en Abel, Ismaël en Izaäk, Jakob en Esau en Jozef en zijn broers. Telkens verkiest God één van deze broers voor Zijn plan. En dat zit ons niet altijd helemaal lekker. Waarom die uitverkiezing? Waarom delft er telkens iemand het onderspit? Eeuwenlang heeft de gedachte van een verkiezende God gevoelens van superioriteit gevoed. De uitverkorenen tegenover de heidenen, ware gelovigen tegenover ketters, getrouwen tegenover de afvalligen. Zo hebben we gehaat in de naam van de God van liefde, hebben we geweld gepleegd in de naam van de God van mededogen en hebben we zelfs gemoord in de naam van de God van het leven … Is dit de boodschap die Genesis uitdraagt? Of klinkt er onder de verhalen in Genesis nóg een boodschap: ‘niet in Mijn Naam!’? Dit gaan we onderzoeken. Hierbij ontdekken we hoe Joden de Bijbel lezen en uitleggen!

Achtergrond spreker

Ruben Ridderhof werkt op de afdeling Educatie van Christenen voor Israël. Als student bezocht hij Israël: “Die ervaring was behoorlijk verwarrend. In plaats van het zwart-witbeeld dat ik uit de media had opgedaan, bleek Israël vele malen veelkleuriger te zijn. Tijdens mijn werk voor Christenen voor Israël zijn de Bijbelse beloften voor Israël me gaan raken. Ik leerde het Joodse volk kennen en besefte welke unieke plaats het van de Heere heeft gekregen op deze aarde en zet me graag in om door mijn werk Israël tot zegen te zijn.”

Locatie

De Herberg, Dokkum

Harddraversdyk 1

9101 XA , Dokkum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda