Sluiten

Zoeken.

Studieavond met Peter Pellemans in Tongeren over 'Het voorbeeld van Ruth'

De Stem van de Goede Herder Tongeren

17 

november

 - 

 

20:00

Gratis

Peter Pellemans - spreker

Peter Pellemans

Op woensdag 17 november 2021 is er in Tongeren een studieavond met Peter Pellemans, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het voorbeeld van Ruth. De bijeenkomst vindt plaats in De Stem van de Goede Herder, Rutterweg 32. Aanvang om 20:00 uur. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

Thema

Voor mij is Ruth een prachtig Bijbels voorbeeld voor alle gelovigen uit de heidenen die door de God van Israël worden verbonden met het Joodse volk. We lezen in het boek Ruth van al de rampspoed die Naomi en haar gezin, ook Ruth, overkwam. Toch bleef zij trouw aan Naomi en aan haar keuzes zelfs in zeer moeilijke omstandigheden. Zij wilde zelfs niet terugkeren naar haar eigen volk, afkomst en haar eigen goden, wat allemaal zo bekend voor haar was. Dat was een bewonderenswaardige keuze. Zij liet alle bekende dingen achter en sloot zich aan bij de God van Israël. Maar waarom? En wat betekent de keuze van Ruth voor ons? Daar zullen we tijdens deze lezing verder over nadenken.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

De Stem van de Goede Herder , Tongeren

Rutterweg 32

3700, Tongeren

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda