Sluiten

Zoeken.

Studieavond met Peter Pellemans in Someren over ‘Het voorbeeld van Ruth’

Gemeentecentrum PG Someren Asten Someren

27 

september

 - 

 

20:00

Gratis

Peter Pellemans - spreker

Peter Pellemans

Op maandag 27 september 2021 is er in Someren een studieavond met Peter Pellemans, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 'Het voorbeeld van Ruth.' De bijeenkomst vindt plaats in Gemeentecentrum PG Someren Asten, Speelheuvelplein 6A, 5711 AR Someren. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Thema

Voor mij is Ruth een prachtig Bijbels voorbeeld voor alle gelovigen uit de heidenen die door de God van Israël worden verbonden met het Joodse volk. We lezen in het boek Ruth van al de rampspoed die Naomi en haar gezin, ook Ruth, overkwam. Toch bleef zij trouw aan Naomi en aan haar keuzes zelfs in zeer moeilijke omstandigheden. Zij wilde zelfs niet terugkeren naar haar eigen volk, afkomst en haar eigen goden, wat allemaal zo bekend voor haar was. Dat was een bewonderenswaardige keuze. Zij liet alle bekende dingen achter en sloot zich aan bij de God van Israël. Maar waarom? En wat betekent de keuze van Ruth voor ons? Daar zullen we tijdens deze lezing verder over nadenken. Van harte welkom bij deze lezing.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

Gemeentecentrum PG Someren Asten, Someren

Speelheuvelplein 6A

5711 AR, Someren

Routebeschrijving

Let op! Nog 14 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Aantal personen

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda