Sluiten

Zoeken.

Studieavond met Peter Pellemans in Eindhoven over ‘De tempels in het plan van God’

De Schuilplaats Eindhoven

24 

november

 - 

 

20:00

Gratis

Peter Pellemans - spreker

Peter Pellemans

Op woensdag 24 november 2021 is er in Eindhoven een studieavond met Peter Pellemans, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De tempels in het plan van God. De bijeenkomst vindt plaats in de Schuilplaats, Marconilaan 70, 5621 AB Eindhoven. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Van te voren aanmelden is verplicht en kan via het formulier hieronder. Vanuit de locatie is er de wens dat bezoekers bij binnenkomst een mondkapje dragen. Wanneer iedereen op zijn zitplek zit, mag het mondkapje af.

Thema

De tabernakel was een verplaatsbare tempel of heiligdom, een tent, waarin na de uittocht uit Egypte de erediensten van Israël werden gehouden. De eerste betekenis van de Tempels is dat God onder Zijn volk wilde wonen of verblijven. Maar er zijn meerdere betekenissen. De God van Israël gebruikt in Zijn Woord vaak een fysieke voorloper om een latere geestelijke vervulling in Zijn reddingsplan van de mensheid uit te beelden. Dit is een belangrijk principe van uitleg van de Bijbel. De Tempels zijn zo'n belangrijke "voorloper" of beeld van een latere geestelijke realiteit. In 1 Kor. 15:46 lezen we "Het geestelijke is echter niet eerst, maar het natuurlijke en daarna komt het geestelijke". We lezen in 1 Kron. 17:5. waarin God zegt “dat Hij van tent tot tent is gegaan en van tabernakel tot tabernakel”. Het wonen van God onder Zijn volk wordt ook zichtbaar doordat De Heer Zijn intrek neemt in de eerste Tempel die door Salomo werd gebouwd en door de aanwezigheid van de ark. God wil wonen onder Zijn volk en zoekt een relatie met Zijn schepping. Zolang Gods plan nog niet is voltooid, blijven de fysieke beelden en de geestelijke betekenis en vervulling naast elkaar bestaan totdat Gods plan is voltooid.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

De Schuilplaats, Eindhoven

Marconilaan 70

5621 AB, Eindhoven

Routebeschrijving

Let op! Nog 49 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Aantal personen

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda