Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Leeuwarden over ‘Todat..., veertien profetische vergezichten’

Kurioskerk Leeuwarden

30 

maart

19:30

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Ds. Willem Glashouwer

Op dinsdag 29 maart 2022 is er in Leeuwarden een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Todat..., veertien profetische vergezichten. De bijeenkomst vindt plaats in Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis.

Thema

TOTDAT…is maar een klein woordje. Maar het heeft een verstrekkende profetische lading. Het woord ‘totdat’ betekent dat de dingen, die maar eindeloos lijken door te kunnen gaan, uiteindelijk toch zullen veranderen. Het Franse spreekwoord zegt: ‘l’histoire se répète’ - de geschiedenis herhaalt zich. Maar het kleine woordje ‘totdat’ heeft een verstrekkende betekenis. Inderdaad, het lijkt wel of de dingen nooit zullen veranderen en maar eindeloos doorgaan – hoewel ieder snakt naar verandering. En dan opeens verandert alles. En juist dat is de diepe, verstrekkende en profetische betekenis van dat woordje ‘totdat’. Eindelijk anders. Uiteindelijk een wending ten goede! Er is hoop! Voor Israël, voor de gemeente van Jezus Christus, voor de volkeren en naties van deze wereld, ja, voor de schepping zelf. Alleen Hij die de toekomst vast in Zijn handen heeft, weet wat de toekomst zal inhouden. En Hij heeft dat geopenbaard aan Zijn knechten, de profeten van Israël. Eenmaal wordt alles anders. Het goddelijk ‘TOTDAT’ staat er garant voor! En dan keert alles zich ten goede. We zijn er vlakbij. De Bijbel is actueler dan de krant van morgen.

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Locatie

Kurioskerk, Leeuwarden

Julianalaan 38

8932AA, Leeuwarden

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda