Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Dordrecht over ‘Gods Verbonden en het Koninkrijk’

Andreaskerk Dordrecht

11 

oktober

20:00

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Ds. Willem Glashouwer

Op dinsdag 11 oktober 2022 is er in Dordrecht een studieavond met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Gods Verbonden en het Koninkrijk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Andreaskerk, J. van Heemskerckstraat 19, 3317 VL Dordrecht. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Er zijn zes eeuwige en onvoorwaardelijke verbonden van God met Israël. Dat begint in Genesis 12 al met Abraham. De Here roept hem uit Ur: verhuizen! Het land speelt een centrale rol. Na het verbond met Abraham volgen de verbonden: het land Israël, Jeruzalem, het eeuwig koningschap van het huis van David, het eeuwig priesterschap van het huis van Levi en het Nieuwe Verbond. Dat nieuwe verbond is ook met Israël gesloten. Door de genade van de Allerhoogste is dat nieuwe verbond echter voor ons geopend. Al die verbonden wijzen volgens ds. Glashouwer naar de uiteindelijke vervulling in het Koninkrijk. Het Koninkrijk had een grote plaats in de prediking van de Here Jezus en in Israël zie je de verwachting naar dat Koninkrijk door het hele Oude Testament heen.

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Locatie

Andreaskerk, Dordrecht

Jac. van Heemskerckstraat 19

3317VL, Dordrecht

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda