Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Zevenhoven over ‘De verhouding tussen Israël en de Kerk’

P.G. Zevenhoven Zevenhoven

08 

juni

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op woensdag 8 juni 2022 is er in Zevenhoven een studieavond met spreker ds. Oscar Lohuis. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De verhouding tussen Israël en de Kerk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in P.G. Zevenhoven, Dorpsstraat 12, 2435 AJ Zevenhoven. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

In de kerkgeschiedenis heeft eeuwenlang de vervangingstheologie gedomineerd. Vanuit de vervangingstheologie is het gangbaar geworden om voor Israël in het Oude Testament ‘de kerk’ te lezen en voor Jeruzalem ‘het hemels Jeruzalem’. Toch blijken profetieën over Israël in onze tijd letterlijk uit te komen. We zien nu dat God zijn volk niet verstoten heeft maar hen terugbrengt uit de volken naar Zijn land. Want in de tijd waarin wij leven is het herstel van Israël toch wel een van de meest bijzondere aspecten daarvan. De wederkomst van Jezus zal niet buiten Israël omgaan. Zacharia 12 bepaalt ons bij de strijd om Jeruzalem die in het einde der tijden heviger zal worden. De contouren van diverse aspecten van deze eindstrijd kunnen we nu al duidelijk waarnemen. We denken na over tekenen van de tijd waarin wij leven. Daarom is het belangrijk dat wij Israël steunen.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

P.G. Zevenhoven, Zevenhoven

Dorpsstraat 12

2435 AJ , Zevenhoven

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda