Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Zeist over ‘Geënt op de edele olijf ’

Christelijk Gereformeerde Kerk Zeist

14 

juni

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

ds. Oscar Lohuis

Op dinsdag 14 juni 2022 is er in Zeist een studieavond met spreker ds. Oscar Lohuis. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Geënt op de edele olijf. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk, Bergweg 32, 3701 JK Zeist. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Wij leven in een bijzondere tijd omdat wij het natuurlijke herstel van Israël meemaken. Er zal ook een geestelijk herstel volgen. De natuurlijke takken van de edele olijf zullen weer op de edele stam worden geënt. We geloven in de toekomstige bekering van Israël en dat zij de Messias zullen vinden. De kerk is niet in de plaats van Israël gekomen, en als gelovigen uit de volkeren moeten wij een nederige en niet een hoogmoedige houding jegens het Joodse volk hebben. Door Israël hebben wij zowel het Woord van God als het vleesgeworden Woord van God ontvangen. De achteruitgang van het Christendom in West-Europa staat niet los van de verschrikkelijke geschiedenis van de holocaust die in ons deel van de wereld heeft plaatsgevonden. Geestelijke vernieuwing zal niet komen tenzij wij leren wat onze plaats is ten opzichte van het volk Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

Christelijk Gereformeerde Kerk, Zeist

Bergweg 32

3701 JK , Zeist

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda