Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Kampen over ‘Bekering van hoogmoed ten opzichte Israël’

De Broederkerk Kampen

18 

oktober

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op dinsdag 18 oktober 2022 is er in Kampen een studieavond met spreker ds. Oscar Lohuis. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Bekering van hoogmoed ten opzichte Israël. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in de Broederkerk, Broederstraat 16, 8261GP Kampen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Als vroeg in de geschiedenis van het christendom ontstond er een hoogmoedige houding ten opzichte van Israël. Terwijl de vroege gemeente uit het boek Handelingen puur Joods was’, begonnen de niet-Joden in de Kerk zich steeds meer tegen de Joden te keren. Dit heeft geleid tot vele eeuwen van christelijk antisemitisme, dat in Europa geleid heeft tot de grootste volkerenmoord ooit. Verschillende aspecten van deze hoogmoedige houding komen in deze lezing aan bod.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

De Broederkerk, Kampen

Broederstraat 16

8261GP, Kampen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda