Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Gouda over 'Hoe moeten christenen tegenover Israël staan?'

Ontmoetingskerk Gouda

20 

juni

19:30

Gratis

Oscar Lohuis

ds. Oscar Lohuis

Op donderdag 20 juni 2024 is er in Gouda een studiebijeenkomst met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Hoe moeten christenen tegenover Israël staan? De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Gouda. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van Israëlproducten.

Thema

Israël is opnieuw in oorlog en de hele wereld houdt zich ermee bezig. Hoe kan het dat dit uiterst kleine landje zoveel aandacht krijgt in de wereldwijde politiek en media? Ook de Bijbel gaat voor een groot gedeelte over de geschiedenis van Israël. Daarom moeten wij als christenen ook nadenken over Israël: Zijn zij nog steeds Gods volk of niet? Heeft Israël nog een bijzondere roeping in Gods plan voor de wereld? Wat behoort onze houding als christenen te zijn ten opzichte van dit land en volk?

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 20 juni
  • Tijd: aanvang 19.30 uur
  • Locatie: Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314, 2806 JK in Gouda
  • Toegang is gratis

Locatie

Ontmoetingskerk, Gouda

Dunantsingel 314

2806 JK, Gouda

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda