Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Zeist over ‘Geënt op de edele olijf’

Christelijk Gereformeerde Kerk Zeist

30 

november

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen - spreker

ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 30 november 2021 is er in Zeist een studieavond met ds. Kees van Velzen, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Geënt op de edele olijf. De bijeenkomst vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk, Bergweg 32, 3701 JK Zeist. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Van te voren aanmelden is verplicht en kan via het formulier hieronder.

Thema

Paulus spreekt in Rom. 11 dat wij christenen uit de heidenen als van nature wilde takken geënt zijn op de edele olijfboom Israël. Hij leert verder dat wij ons niet mogen beroemen op de verkregen positie op de edele olijfboom, maar dat is helaas wél gebeurd in de kerkgeschiedenis. Er komen allerlei vragen naar boven zoals: Wat doet enten met de eigenschappen van de loot die geënt wordt en wat met de wortel? Wat is er aan de hand met een wilde olijf? Waarom beschrijft Paulus in dit bijzondere gedeelte op deze manier de relatie tussen christenen en Joden? Wat is enten precies? Wat doet dat enten met je persoonlijk als individu en als collectief? Wanneer zijn wij geënt en wat betekent het voor Israël? Wat moeten we als kerken en gemeenten hiermee en wat betekent dit voor de praktijk van alledag en mogelijk voor ons voortbestaan?

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Christelijk Gereformeerde Kerk, Zeist

Bergweg 32

3701 JK, Zeist

Routebeschrijving

Let op! Nog 37 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Aantal personen

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda