Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Rijssen over ‘Die met tranen zaaien, zullen maaien met gejuich’

Gebouw Jeruël Rijssen

28 

september

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 28 september 2021 is er in Rijssen een studieavond met ds. Kees van Velzen, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Die met tranen zaaien, zullen maaien met gejuich. De bijeenkomst vindt plaats in Jeruël, Van Heekstraat 40, 7462 NE Rijssen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Thema

Wie kan zich nog een boer voorstellen die breed zwaaiend over de akker loopt om te zaaien? Bij ons gaat alles grootschalig en machinaal. We zien nauwelijks nog wat voor inspanningen er voor nodig zijn in het zaaien, maaien en malen. Deze tekst is uit psalm 126 en dat is een pelgrimslied. Het is een lied voor mensen die hun veilige woonplaats hebben verlaten, maar in de stad van God nog niet zijn gekomen. Mensen op doortocht, beproefd door de woestijn van het leven in de verstrooiing. Deze tekst is gedicht naar aanleiding van het herstel van Israël uit de ballingschap in Babel. Maar daarmee is Psalm 126 nog niet uitgeput en de terugkeer uit de Babylonische ballingschap betekende niet het definitieve herstel van het volk. Later werden ze weer opnieuw verdreven en nog steeds zijn er Joden die op God hopen en ze zaaien al wenend voort. Er komt echter een tijd van oogsten en dan zal Jeruzalem zich verbazen over de oogst en opspringen van vreugde.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop en van het Holland Koor. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Gebouw Jeruël , Rijssen

Van Heekstraat 40

7462 NE , Rijssen

Routebeschrijving

Let op! Nog 13 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Aantal personen

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda