Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Purmerend over ‘Romeinen 11, geënt op de edele olijf’

De Schuilplaats Purmerend

24 

mei

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 24 mei 2022 is er in Purmerend een studieavond met spreker ds. Kees van Velzen. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Romeinen 11, geënt op de edele olijf. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Chr.Geref.Kerk De Schuilplaats, Rivierenlaan 283, 1442 PJ Purmerend. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Paulus spreekt in Rom. 11 dat wij christenen uit de heidenen als van nature wilde takken geënt zijn op de edele olijfboom Israël. Hij leert verder dat wij ons niet mogen beroemen op de verkregen positie op de edele olijfboom, maar dat is helaas wél gebeurd in de kerkgeschiedenis. Er komen allerlei vragen naar boven zoals: Wat doet enten met de eigenschappen van de loot die geënt wordt en wat met de wortel? Wat is er aan de hand met een wilde olijf? Waarom beschrijft Paulus in dit bijzondere gedeelte op deze manier de relatie tussen christenen en Joden? Wat is enten precies? Wat doet dat enten met je persoonlijk als individu en als collectief? Wanneer zijn wij geënt en wat betekent het voor Israël? Wat moeten we als kerken en gemeenten hiermee en wat betekent dit voor de praktijk van alledag en mogelijk voor ons voortbestaan?

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

De Schuilplaats, Purmerend

Rivierenlaan 283

1442PJ, Purmerend

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda