Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Nijmegen over ‘Romeinen 11’

Ontmoetingscentrum Nijmegen

15 

september

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op donderdag 15 september 2022 is er in Nijmegen een studieavond met spreker ds. Kees van Velzen. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Romeinen 11. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Ontmoetingscentrum, Professor Regoutstraat 23, 6524 RZ Nijmegen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Paulus spreekt in Rom. 11 dat wij christenen uit de heidenen als van nature wilde takken geënt zijn op de edele olijfboom Israël. Hij leert verder dat wij ons niet mogen beroemen op de verkregen positie op de edele olijfboom, maar dat is helaas wél gebeurd in de kerkgeschiedenis. Er komen allerlei vragen naar boven zoals: Wat doet enten met de eigenschappen van de loot die geënt wordt en wat met de wortel? Wat is er aan de hand met een wilde olijf? Waarom beschrijft Paulus in dit bijzondere gedeelte op deze manier de relatie tussen christenen en Joden? Wat is enten precies? Wat doet dat enten met je persoonlijk als individu en als collectief? Wanneer zijn wij geënt en wat betekent het voor Israël? Wat moeten we als kerken en gemeenten hiermee en wat betekent dit voor de praktijk van alledag en mogelijk voor ons voortbestaan?

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Ontmoetingscentrum, Nijmegen

Professor Regoutstraat 23

6524 RZ , Nijmegen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda