Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Deventer over ‘Jeruzalem de steen des aanstoots ’

De Schalm Deventer

19 

oktober

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op woensdag 19 oktober 2022 is er in Deventer een studieavond met spreker ds. Kees van Velzen. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem de steen des aanstoots . De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in De Schalm, Dreef 1, 7414 EA Deventer. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Jeruzalem draagt van oorsprong de naam Salem, ofwel Vrede. Toch is juist deze plaats het toneel van verwoesting en verschrikking, al eeuwenlang. De stad waar koning David drieduizend jaar geleden recht begon te spreken, werd de stad waar het onrecht z'n hoogtepunt bereikte. Jeruzalem is weer een joodse stad met een joodse burgemeester, en in meerderheid een joodse bevolking. En nog steeds vloeit er bloed. Jeroesjalajim, stad van vrede, steen des aanstoots tot op de huidige dag. Zacharia spreek ook dat Jeruzalem een schaal van bedwelming is voor alle volken. Alle volken zullen in eindtijd naar Jeruzalem trekken voor laatst strijd. Het gaat om Jeruzalem en de Here overwint alle volken door de adem van zijn mond. De engel zei tot Maria dat Jezus zal zitten op de troon van David, midden in zijn volk Israël. In het rijk van vrede zullen alle volken optrekken jaar na jaar om het Loofhuttenfeest te vieren in de stad van vrede, Jeruzalem.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

De Schalm , Deventer

Dreef 1

7414 EA, Deventer

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda