Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Kees van Velzen in Aalten over ‘Jeremia en de terugkeer van het Joodse volk’

Gebouw Christengemeente de Meiboom Aalten

27 

oktober

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op donderdag 27 oktober 2022 is er in Aalten een studieavond met spreker ds. Kees van Velzen. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeremia en de terugkeer van het Joodse volk. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Gebouw Christengemeente de Meiboom, Meiberg 25 (gebouw ligt achter de woning), 7121 AN Aalten. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Over het bewogen leven van Jeremia is veel bekend en het boek Jeremia vertelt opvallend momenten van zijn leven van strijd waar hij doorheen ging. Ook zijn gevoelens in worstelingen met zijn volksgenoten en met de God van Israël. Het lijden van de profeet liep parallel met het lijden van zijn volk,  dat hij het naderende oordeel moest verkondigen. Jeremia stond er in zijn profetisch bediening, dat zijn hele leven opeiste, er niet helemaal alleen voor. Baruch, de zoon van Neria, bedreven in het schrijven in de Hebreeuwse taal, bleef hem als zijn secretaris en vriend tot het einde trouw. Jeremia was een profeet die veel geleden heeft, die oordelen moest aankondigen en de uitwerking soms ook zag. Toch schreef de profeet ook door de Heilige Geest gedreven geweldige hoofdstukken van hoop.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Gebouw Christengemeente de Meiboom, Aalten

Meiberg 25

7121AN, Aalten

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda