Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Henk Poot in Leerdam over ‘Israël en het evangelie van Johannes’

Geb. Maranatha Leerdam

28 

september

20:00

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op woensdag 28 september 2022 is er in Leerdam een studieavond met spreker ds. Henk Poot. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël en het evangelie van Johannes. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Geb. Maranatha, J.A. Burgersstraat 1, 4141 EL Leerdam. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien als de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we in de laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

Geb. Maranatha, Leerdam

J.A. Burgersstraat 1

4141 EL , Leerdam

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda