Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Henk Poot in Boornbergum over ‘Jezus en Israël’

VGKN Kerk (in de kerkzaal) Boornbergum

27 

september

20:00

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op dinsdag 27 september 2022 is er in Boornbergum een studieavond met spreker ds. Henk Poot. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jezus en Israël. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in VGKN Kerk (in de kerkzaal), Easterbuorren 52, 9212 RA Boornbergum. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Het geloof in Jezus lijkt het grote breekpunt te zijn tussen Israël en de kerk. Immers in de kerk belijden wij dat Jezus de Christus is en de meeste Joden doen dat niet. Toch heeft Jezus veel meer met Israël dan we als christenen wel eens beseffen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we via Jezus veel meer zicht krijgen op de plaats en de betekenis van het Joodse volk. Maar niet alleen dat: Het besef dat Jezus en Israël met elkaar verbonden zijn, zou ook kunnen leiden tot een verrijking van ons geloof in Jezus.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

VGKN Kerk (in de kerkzaal), Boornbergum

Easterbuorren 52

9212PZ, Boornbergum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda