Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studieavond in Moerkapelle met ds. Kees van Velzen over 'Esther en de aanval op Gods volk in deze tijd'

De Nieuwe Rank Moerkapelle

04 

juni

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 4 juni 2024 is er in Moerkapelle een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees van Velzen namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Esther en de aanval op Gods volk in deze tijd. De bijeenkomst vindt plaats in De Nieuwe Rank in Moerkapelle. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

De actualiteit van het Bijbelboek Esther is griezelig voor onze tijd. Het Joodse volk, weliswaar in ballingschap, leeft tamelijk rustig. En van het ene op het andere moment wordt alles anders. Het Bijbelboek Esther geeft ons een antwoord op het verschijnsel antisemitisme en dat is geen gemakkelijke boodschap. Maar dwars door alles heen is er hoop!

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 4 juni
  • Tijd: aanvang om 20.00 uur
  • Locatie: De Nieuwe Rank, Dorpsstraat 15, 2751 BB Moerkapelle (gebouw naast de kerk)
  • Toegang is gratis, er is verkoop van producten uit Israël

Locatie

De Nieuwe Rank, Moerkapelle

Dorpsstraat 15

2751 BB, Moerkapelle

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda