Sluiten

Zoeken.

Seminar met Peter Pellemans in Helmond (2/4)

De Praktijkschool Helmond

27 

februari

19:30

Gratis

Peter Pellemans spreker

Peter Pellemans

Op dinsdag 27 februari 2024 is er in Helmond de tweede studiebijeenkomst in een serie van vier met spreker Peter Pellemans namens Christenen voor Israël. Het thema van de vier bijeenkomsten zal zijn: Vervulling van profetieën in onze tijd. De bijeenkomsten vinden plaats in de Praktijkschool, Generaal Snijdersstraat 51, 5703 GR Helmond. De aanvang is om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. De data van de andere drie avonden zijn: 30 januari, 26 maart en 23 april.

Thema

Aan de hand van de gebeurtenissen in de wereld van de laatste jaren, in het bijzonder in onze huidige tijd, geloven velen dat we nu in profetische tijden leven. Het lijkt er sterk op dat de Bijbelse eindtijd profetieën voor onze ogen in vervulling gaan. Maar is dat zo? Kunnen we daarvoor in Gods woord bevestiging vinden? En welke bewijzen voor de vervulling van deze profetieën zien we werkelijk om ons heen? De wereld heeft al vele oorlogen, conflicten, epidemieën en andere grote gebeurtenissen gezien in haar eeuwenlange bestaan. Wat zou er nu dan anders zijn? Wanneer we de Bijbel bestuderen dan zien we daarin dat Israël als Gods verbondsvolk een centrale plaats inneemt. Ook is Israël weer opnieuw een natie onder de volkeren. Dat was negentien eeuwen niet het geval. Gaat de God van Israël dan spoedig ingrijpen en Zijn plan met Israël vervullen? Waartoe leidt dit alles?

Ik ga deze thema's op vier studieavonden in Helmond behandelen.

1. Het belang van het profetische woord in de Bijbel en drie vervulde profetieën als voorbeeld.

2. Welke profetische gebeurtenissen zien we in de huidige wereld? Een korte analyse van hun betekenis.

3. De opkomst van de antichrist. Is de tijd al zover?

4. Israël in de finale van de eindtijd. God gaat tot Zijn doel komen met Zijn volk.

Uiteraard is er na iedere lezing tijd voor vragen.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

De Praktijkschool, Helmond

Generaal Snijdersstraat 51

5703 GR, Helmond

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda