Sluiten

Zoeken.

Seminar met Kees van Velzen in Lelystad (3/3)

De Pijler Lelystad

07 

november

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen - spreker

Ds. Kees van Velzen

Op maandag 7 november 2022 is er in Lelystad de derde studieavond in een serie van drie met spreker Kees van Velzen. Het thema wordt nog bekendgemaakt. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Christenen voor Israël en vinden plaats in Evangelische kerk De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. De data van de andere twee avonden zijn: 12 september (met spreker ds. Henk Poot) en 10 oktober (met spreker Frank van Oordt).

Thema

Het leven van Jozef, de zoon van Jacob en Rachel, wordt in Gods Woord uitgebreid beschreven. Het is onvoorstelbaar wat hij heeft meegemaakt; alle hoogtepunten en dieptepunten van een mensenleven komen voorbij. Hij is één van die geloofshelden door de Heere God uitgekozen is om een volk, het Joodse volk, te redden. Wat wordt er over hem gezegd in de lijst van geloofshelden in Hebreeën 11? Dat hij, Jozef dus, spreekt van de uittocht en dat hij begraven wilde worden in Het Beloofde Land. Hij liet zich niet imponeren door de glamour en de kracht van Egypte, maar bleef zijn leven lang verlangen naar zijn vaderland. In een fascinerende studie naar het geheim van Jozefs leven komen wij voor de vraag te staan: waar ligt onze passie en onze kracht? Verlangen naar het Vaderland is de passie van het Joodse volk en de passie van ons als christenen.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

De Pijler, Lelystad

Ketelmeerstraat 90

8226JX, Lelystad

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda