Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Seminar met ds. Willem J.J. Glashouwer in Oud-Beijerland over ‘Israël: een teken van hoop in de wereld’ (1/3)

De Poort Oud-Beijerland

12 

oktober

20:00

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

ds. Willem J.J. Glashouwer

Op donderdag 12 oktober 2023 is er in Oud-Beijerland de eerste studiebijeenkomst in een serie van drie met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het thema van de drie bijeenkomsten zal zijn: Israël: een teken van hoop in de wereld. De bijeenkomsten vinden plaats in De Poort, Polderlaan 1, 3261 ZA Oud-Beijerland. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De data van de andere twee avonden zijn: 26 oktober en 9 november.

Thema

“Wordt het conflict in Oekraïne een uitslaande brand op wereldschaal? Of zijn we op weg naar wereldvrede? Welke rol speelt Israël? Loopt de huidige beschaving op zijn laatste benen nu in Europa het na-christelijke tijdperk is aangebroken? Welke rol speelt de informatie-revolutie? Wat hebben de wereldeconomie en Babylon ermee te maken? Wat lezen we erover in de Bijbel?” Op deze vragen hoopt ds. Glashouwer in te gaan tijdens een seminar van drie avonden. De eerste lezing heeft als thema: Geboorteweeën voor planeet aarde, de tweede lezing gaat over: Babylon en Jeruzalem en op de laatste avond gaat ds. Glashouwer in op: het koninkrijk van God op aarde.

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Locatie

De Poort, Oud-Beijerland

Polderlaan 1

3261ZA, Oud-Beijerland

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda