Sluiten

Zoeken.

Seminar met ds. Oscar Lohuis in Zaltbommel over ‘Israël in het verleden, het heden en in de toekomst’ (3/3)

Pand 9 Zaltbommel

14 

december

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op donderdag 14 december 2023 is er in Zaltbommel de derde studiebijeenkomst in een serie van drie met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het thema van de drie bijeenkomsten zal zijn: Israël in het verleden, het heden en in de toekomst. De bijeenkomsten vinden plaats in Pand 9 , Van Heemstraweg West 9, 5301 PA Zaltbommel. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. De data van de andere twee avonden zijn: 16 en 30 november.

Thema

Israël is opnieuw in oorlog en de hele wereld houdt zich ermee bezig. Hoe kan het dat dit uiterst kleine landje zoveel aandacht krijgt in de wereldwijde politiek en media? Ook de Bijbel gaat voor een groot gedeelte over de geschiedenis van Israël. Daarom moeten wij als christenen ook nadenken over Israël: Zijn zij nog steeds Gods volk of niet? Heeft Israël nog een bijzondere roeping in Gods plan voor de wereld? Wat behoort onze houding als christenen te zijn ten opzichte van dit land en volk? In drie avonden willen we nadenken over de betekenis van Israël voor de Kerk en de wereld met als indeling: Israël in het verleden, Israël in het heden en Israël in de toekomst.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

Pand 9, Zaltbommel

Van Heemstraweg West 9

5301 PA, Zaltbommel

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda