Sluiten

Zoeken.

Seminar met ds. Henk Poot in Zierikzee over ‘Israël en het Johannes Evangelie’ (2/3)

Christengemeente Zierikzee Zierikzee

01 

juni

20:00

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op woensdag 1 juni 2022 is er in Zierikzee de tweede studieavond in een serie van drie met spreker ds. Henk Poot. Het thema van de drie avonden zal zijn: Israël en het Johannes Evangelie. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Christenen voor Israël en vinden plaats in Christengemeente Zierikzee, Grevelingenstraat 35, 4301 XZ Zierikzee. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De data van de andere twee avonden zijn: 18 mei 15 juni.

Thema

Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien als de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we in de laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

Christengemeente Zierikzee, Zierikzee

Grevelingenstraat 35

4301 XZ, Zierikzee

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda