Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Seminar met Daan Damsteeg, Henk Poot en Kees van Velzen in Almere (5/5)

Missiecentrum De Wegwijzer Almere

12 

december

19:30

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op dinsdag 12 december 2023 is er in Almere de vijfde studiebijeenkomst in een serie van vijf. Op deze vijfde avond zal ds. Henk Poot spreken namens Christenen voor Israël. Het thema van deze vierde bijeenkomst zal zijn: Israël en het evangelie van Johannes. Alle vijf de bijeenkomsten vinden plaats in Missie Centrum De Wegwijzer, Makassarweg 80, 1335 HZ Almere. De bijeenkomst wordt mede georganiseerd door de Israëlcommissie van de Wegwijzer. De aanvang is om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De data van de andere bijeenkomsten zijn als volgt: 17 oktober (Daan Damsteeg), 31 oktober (ds. Kees van Velzen), 14 november (ds. Kees van Velzen) en 28 november (ds. Henk Poot).

Thema

Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien als de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’, ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’ en ‘Uittocht’ over het evangelie van Johannes. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

Missiecentrum De Wegwijzer, Almere

Makassarweg 80

1335 HZ , Almere

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda