Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Seminar met Daan Damsteeg, Henk Poot en Kees van Velzen in Almere (2/5)

Missiecentrum De Wegwijzer Almere

31 

oktober

19:30

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 31 oktober 2023 is er in Almere de tweede studiebijeenkomst in een serie van vijf. Op deze tweede avond zal ds. Kees van Velzen spreken namens Christenen voor Israël. Het thema van deze tweede bijeenkomst zal zijn: Het leven van Jeremia. Alle vijf de bijeenkomsten vinden plaats in Missie Centrum De Wegwijzer, Makassarweg 80, 1335 HZ Almere. De bijeenkomst wordt mede georganiseerd door de Israëlcommissie van de Wegwijzer. De aanvang is om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De data van de andere bijeenkomsten zijn als volgt: 17 oktober (Daan Damsteeg), 14 november (ds. Kees van Velzen), 28 november (ds. Henk Poot) en 12 december (ds. Henk Poot).

Thema

Over het bewogen leven van Jeremia is veel bekend en het boek Jeremia vertelt opvallend momenten van zijn leven van strijd waar hij doorheen ging. Ook zijn gevoelens in worstelingen met zijn volksgenoten en met de God van Israël. Het lijden van de profeet liep parallel met het lijden van zijn volk,  dat hij het naderende oordeel moest verkondigen. Jeremia stond er in zijn profetisch bediening, dat zijn hele leven opeiste, er niet helemaal alleen voor. Baruch, de zoon van Neria, bedreven in hetschrijven in de Hebreeuwse taal, bleef hem als zijn secretaris en vriend tot het einde trouw. Jeremia was een profeet die veel geleden heeft, die oordelen moest aankondigen en de uitwerking soms ook zag. Toch schreef de profeet ook door de Heilige Geest gedreven geweldige hoofdstukken van hoop.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Missiecentrum De Wegwijzer, Almere

Makassarweg 80

1335 HZ , Almere

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda