Sluiten

Zoeken.

Israëlconcert in Aalsmeer met het Hineni Symfonie Orkest

Dorpskerk Aalsmeer

27 

februari

19:30

Betaald

2021 CVI website - 2024-01-24T103242.199

Dinsdag 27 februari geeft het Hineni Symfonie Orkest samen met tenor Sacha van Ravenswade in Aalsmeer een benefietconcert voor Israël. Komt u ook?

Voor dit concert is een bijzonder chazzanoet en operaprogramma samengesteld, om u een mooie muzikale avond te bezorgen. De opbrengst komt ten goede aan het Hineni welzijnscentrum in Jeruzalem.

Chazzanoet en opera

In een harmonieus samenspel kunt u tijdens het concert luisteren naar chazzanoet (Joodse liturgische muziek) en diverse ouvertures en aria’s uit verschillende opera’s.

Zo is onder andere een afwisselende selectie gemaakt uit de opera’s Die Zauberflöte, Il barbiere di Siviglia, La bohème en L'Africaine, die u meevoeren naar de tijd van de componisten Mozart, Rossini, Puccini en Offenbach.

Daarnaast zingt Sacha de prachtige liederen Avinu Shebashamayim, Vehi She'amda, Siem Shalom en Yerushalayim shel zahav.

Het orkest

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici uit heel het land die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.

Sacha van Ravenswade

Sacha is vaste chazzan (voorzanger) in de Jacob Obrecht Synagoge te Amsterdam en is daarnaast ook verbonden aan synagogen in Amstelveen en Amsterdam.

Door de jaren heen heeft Sacha zich ontwikkeld tot een lyrische tenor met een gemakkelijke hoogte. Tijdens zijn concerten brengt hij het repertoire gloedvol tot leven en weet hij zijn publiek te raken met zijn vertolkingen.

Hineni Jeruzalem

De opbrengst van het concert komt ten goede aan de welzijnsorganisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Praktische informatie:
  • datum en tijd: dinsdagavond 27 februari om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur)
  • locatie: Dorpskerk, Kanaalstraat 12, 1431BE Aalsmeer
  • prijzen:
    • €18,50 per persoon
    • €45,- voor een gezinskaart
    • Kaarten aan de zaal zijn €20,-
  • collecte tijdens het concert is bestemd voor het Hineni Centrum in Jeruzalem
Kaarten bestellen

U kunt uw kaarten bestellen via de website van het Hineni Symfonie Orkest.

Locatie

Dorpskerk, Aalsmeer

Kanaalstraat 12

1431BE, Aalsmeer

Routebeschrijving
Doneren
Abonneren
Agenda