Sluiten

Zoeken.

Interview met Jip Wijngaarden • Een rendez-vous met Gods volk

Israëlcentrum Nijkerk

20 

mei

 - 

 

19:30

Gratis

cvi.nlsprekers (1)

Op vrijdag 20 mei om 19.30 uur kunt u kijken naar een interview met kunstenares Jip Wijngaarden.

Jip Wijngaarden (1964) is geboren in Amsterdam en opgegroeid op de Veluwe. Sinds haar jeugd houdt zij van de natuur en heeft zij een passie voor tekenen. In 1982 wordt Jip uit 3.000 meisjes gekozen om de rol van Anne Frank te spelen in het Nederlandse theaterstuk en later ook in de tv-film. In 1990 trouwt Jip met de Franse geluidsman Philippe Combes en verhuist van Amsterdam naar Parijs. Beiden komen tot geloof in de God van de Bijbel.

Jip schildert zoals ze bidt; intiem, kwetsbaar, alsof niemand haar werk ooit zal zien. De doeken, intens gekleurd door olieverf, gevuld met Hebreeuwse letters en symbolen, geven een Joodse sfeer aan haar werk. Op de schilderijen ontmoeten we gezichten die veel hebben meegemaakt, en ogen die ons uitnodigen om in hun wereld te komen, waar ruimte is voor pijn en troost, angst en hoop.

In deze livestream laat Jip u kennismaken met een aantal van haar kunstwerken. Een ‘rendez-vous’ met Gods volk, met Zijn feesten en uiteindelijk een rendez-vous met onze Hemelse Vader.

De uitzending is te bekijken via cvi.nl/livestream of via ons YouTubekanaal.

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863HV, Nijkerk

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda