Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Holocaustherdenking 2024

Fontein Nijkerk

26 

januari

13:00 - 15:00

Gratis

3

Op 26 januari organiseert Christenen voor Israël een holocaustherdenking in de Fontein in Nijkerk. Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. Daarom is deze dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale herdenkingsdag van de Holocaust. Christenen voor Israël houdt op 26 januari om 13.00 uur in De Fontein in Nijkerk een herdenking, omdat 27 januari op Sjabbat valt. Vooraf en na afloop bent u van harte welkom in het Israëlcentrum.

Holocaustherdenking

Tijdens deze herdenking zullen Patrick Desbois en Deborah Maarssen spreken. Beiden brengen zij een eigen invalshoek in over de Holocaust en de huidige situatie in Israël. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een ensemble van het Hineni Symfonie Orkest. Verder zullen er bijdragen zijn van onze voorzitter ds. Frank Heikoop en Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël.

Patrick Desbois - Holocaust door kogels

Patrick Desbois (geboren in 1955 in Chalonsur-Saône) is een Franse rooms-katholieke priester, voormalig hoofd van de Commissie voor Betrekkingen met het Jodendom van de Franse Bisschoppenconferentie en adviseur van het Vaticaan.

Desbois is meerdere malen in Oekraïne en andere Oost-Europese landen geweest om daar het verhaal van de Holocaust te onderzoeken en voor het voetlicht te brengen.

Hij schreef daarover het boek Holocaust door kogels. Naar schatting werden 1,5 miljoen Joden in Oekraïne van dichtbij doodgeschoten in ravijnen, open velden en bossen, en waren daar niet alleen de nazi's, maar juist ook Oekraïense burgers bij betrokken.

 0

Patrick Desbois

Deborah Maarssen - Holocaustoverlevende

Deborah Maarssen-Laufer was twee jaar oud toen ze met haar moeder en twee oudere zussen vanuit Westerbork op transport werd gezet naar het oosten.

Ternauwernood overleefde ze als jongste kind het beruchte concentratiekamp Ravensbrück. Dat ervaarde ze als een Godswonder.

Inmiddels heeft Deborah kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen.

"Dat is mijn triomf op Hitler."

Bekijk hier een indrukwekkend interview met Deborah.

Praktische informatie
 • Datum: vrijdag 26 januari 2024
 • Tijd: van 13.00 tot +/- 15.00 uur
 • Locatie: De Fontein, Dominee Kuyperstraat 2, 3863 CA Nijkerk
 • Vooraf en na de bijeenkomst bent u van harte uitgenodigd in het Israëlcentrum
 • Toegang is gratis, vooraf aanmelden verplicht
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het formulier hieronder.

Locatie

Fontein, Nijkerk

Dominee Kuyperstraat 2

3863 CA, Nijkerk

Routebeschrijving

Let op! Nog 100 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Voeg gast(en) toe (max 9)

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda