Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Concert met Yonatan Razel in Apeldoorn

Gebouw 055 Apeldoorn

31 

oktober

19:30 - 22:00

Betaald

Yonatan Razel

Op maandag 31 oktober om 19.30 uur geeft de Israëlische zanger Yonatan Razel een benefietconcert in Gebouw055 in Apeldoorn.

Over Yonatan Razel

Yonatan Razel geldt als één van de meest veelzijdige Joodse muzikanten ter wereld. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn compositie van Vehi She’amda, een eeuwenoud Joods gebed voor Pesach dat Yonatan op sublieme wijze op muziek zette.

Yonatan werd geboren in New York, maar heeft Nederlandse roots. Zijn opa overleefde de Tweede Wereldoorlog door onder te duiken bij een christelijk gezin.

Razel woont in Jeruzalem, waar hij zich dagelijks toewijdt aan Bijbelstudie en muziek. Zijn eigen nummers worden gekenmerkt door Bijbelgetrouwe teksten en meeslepende melodieën. Daarnaast zingt hij Psalmen en bekende Israëlische en Joodse liederen. Tijdens het concert deelt Yonatan ook wat zijn geloof voor hem betekent.

Tijdens zijn diensttijd in Israël speelde en componeerde Razel in de Tzahal-band. Sindsdien groeide zijn bekendheid als zanger, pianist, cellist, gitarist, componist én dirigent en behoort hij vandaag tot de top van de Joodse muziek in Israël.

Bekijk hier de persoonlijke uitnodiging van Yonatan:

Benefietconcert

De opbrengst van dit concert gaat naar Hineni in Jeruzalem. Deze hulporganisatie is vooral bekend vanwege de gaarkeuken in hartje Jeruzalem, waar de armste inwoners van de stad zes dagen per week een voedzame maaltijd kunnen halen. Hiermee voorziet Hineni in een grote behoefte.

Het werk van Hineni is afhankelijk van giften. Daarom is het een voorrecht om als christenen via Hineni iets te mogen betekenen voor de armste inwoners van Jeruzalem. Hineni is Hebreeuws voor 'hier ben ik'. Tijdens de benefietconcerten willen we dan ook een statement afgeven richting Israël: we zijn er voor jullie!

Bestel kaarten

Het is niet meer mogelijk om kaarten te bestellen.

Locatie

Gebouw 055, Apeldoorn

Condorweg 1

7332AC, Apeldoorn

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda